contact en meer informatie

paul hoftijzer via

paulhoftijzer@gmail.com

kookt, eet, schrijft, proeft, tekent, adviseert, constateert

www.natuur-keuken.nl

www.nederlands-dis.nl

www.dora-besparen.nl

www.boom-wijsheid.nl

www.paul-neeltje.nl

NederlandsDis, DoraBesparen en Woordblind op Facebook

SPOORKUIL eind augustus 2022

NATUURWANDELING in de Spoorkuil WILLEMSKWARTIER

Op verzoek worden deze activiteiten regelmatig uitgevoerd.

Zoals op zondag 4 september 2022 In de Spoorkuil Willemskwartier in NIJMEGEN Ingang Thijmstraat / Tollensstraat De wandeling begon bij de picknickbank in het midden van de Spoorkuil. We vertrokken rond 1 uur. Deelname was gratis, maar een bijdrage in het Plantfonds van de Spoorkuil wordt erg op prijs gesteld. Deze wandeling vond plaats in het kader van Fete de la Nature van het IVN Natuureducatie.

EETBARE & ANDERE BIJZONDERE PLANTEN in de Spoorkuil. Proef het blad van duizendblad, hemelsleutel of stalkaars. Judaspenning is niet alleen mooi in een vaas. Ontdek de zeer zeldzame plant de Wilde Averuit. En nog veel meer.

In de Spoorkuil ‘staan meer dan 140 verschillende soorten bomen, kruiden en struiken, die in de loop van de laatste vijf jaar daar aangetroffen zijn.

8 reacties

 1. Olga Kroes
  // Beantwoorden

  Dag, ik wil graag weten of ik me op jouw website kan abonneren ofzo… zodat ik wanneer er nieuwe betichten komen n email krijg. Ik zag geen mogelijkheid voor n nieuwsbrief. Ik volg alles van Nederlandse dis. Maar deze natuurkeuken website is prachtig en informatief!
  Compliment… ik pluk veel wild, beheer een landgoed moestuin en conserveer veel. Een echte gepassioneerde lokale eter dus ?
  Groetjes Olga

  1. paul hoftijzer
   // Beantwoorden

   je kan je nu opgeven voor info over nieuwe artikelen op deze site
   groet paul


 2. // Beantwoorden

  Hoi,
  Ik geniet van je berichten. Echt leuk en leerzaam.
  Over nieuwsbrief / nieuwe berichten: de rss feed van deze site werkt. Je kunt je als lezer dus abonneren op http://www.natuur-keuken.nl/feed.
  Ook eenvoudig met Mailchimp eenmalig in te stellen voor een automatisch nieuwsbericht/brief naar je lezers. Kan ik je eventueel wel even bij helpen. groeten, stans

 3. Odette
  // Beantwoorden

  Hallo Paul,
  3 jaar terug kreeg ik uit een kruidentuin een polletje daslook. Die heb ik in een bak geplant. Een brede, ronde (1 meter) maar ondiepe bak. Ik hoopte dat de daslook zich zou uitzaaien/verspreiden, maar dit is (nog) niet gebeurd. Hoe krijg ik méér daslook? (want het is zooo lekker)
  Vast bedankt,
  Odette

 4. Coen Frederiks
  // Beantwoorden

  Hallo Paul, graag geef ik me op voor je nieuwsbrief. Wij hebben een tuin met mispels, kweepeer,diverse pruimensoorten,appels,walnoot,hazelnoot, vijg, druiven aalbessen,kruisbessen,bramen. Ook een moestuin/kruidentuin waar we graag uit eten. Je nieuwsbrief lijkt me erg interessant. Vriendelijke groet Coen Frederiks.

 5. George
  // Beantwoorden

  Ik heb gehoord dat Hondsdraf Thee ook goed ingezet kan worden bij jeuk, jeuk op de huid, de hoofdhuid, en bij behaarde huid.
  Waar is die thee aan te schaffen ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.