6 reacties


 1. // Beantwoorden

  Wij hebben in Mali een pit van een avocado opgekweekt, en die is een prachtige boom geworden. Alleen nog geen avocado’s of bloemen…De boom is nu 5 jaar, moeten we nog langer wachten of heeft hij een andere boom nodig om bevrucht te raken? Ook heb ik 3 weken geleden aldaar 2 pitten gewoon in de grond(compost) gestopt en dat werden al snel plantjes…Wist niet dat de bladeren giftig waren voor dieren…

 2. Lilian
  // Beantwoorden

  Hallo,
  Ik heb diverse avocadopitten tot een plantje gekregen, maar nooit zo’n mooie als op jouw foto, hoe keijg je zo’n mooie volle plant met zijscheuten? Bij mij sxhiet ie recht de hoogte in en valt vervolgens om.

 3. patrick ilegems
  // Beantwoorden

  Beste mensen
  Vergeet niet dat men een advocado plant moet enten. Het is zo dat men dan mooie vruchten krijgt. Hoe je het moet doen om te enten moet je maar opzoeken op het internet of naar een tuinbouwschool gaan of een tuinaanlegger etc.

  1. paul hoftijzer
   // Beantwoorden

   Ik heb avocado nooit geent. Ze zijn toch uitgegroeid in een licht verwarmde serre tot erg groot en ze hebben daar zelfs gebloeid.

 4. kristof Deprez
  // Beantwoorden

  Mijn boompjes verliezen nu hun bladeren, we zijn wel ondertussen in november en ze staan bij ons in de living op dit moment.
  Ik geeef ze elke week water in een gedrainde pot
  Deze zomer stonden ze in de tuin.en deden ze het prima.
  hoogte: ongeveer 50 cm en tweejarig nu
  is het normaal dat in de winter de bladeren vallen en hoe pak ik dit verder aan?
  groetjes Kristof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *