3 reacties

 1. paul hoftijzer
  // Beantwoorden

  Nog een tip
  Oud blad van linde kan men helemaal drogen. Als het helemaal droog is vermalen en 1 deel fijn lindebladmeel vermengen met 3 delen bloem. Met dit meel kan men volgens gangbare recepten cake en koek maken. De cake of koek wordt dan mooi groen en heeft een heel eigen smaak.
  TIP 2 Ook de zaadjes en bloemen van linde zijn eetbaar. Aangeroosterd smaakt het zaad erg lekker over een soep of een salade. Het past ook goed bij hummus.
  Bloemen kan men zo als eetbare decoratie gebruiken , maar in een tempura-deeg gebakken wordt het een mooi gerechtje.

 2. Roland Maes
  // Beantwoorden

  Mijn oma maakte van het vliesje tussen de schors en het hout van de lindeboom een zeer goed middeltje voor zwerende en kwaadwillige wonden. Met een mesje voorzichtig de schors van de jonge scheuten wegschrappen , daar onder zit een vliesje dat doe je in een potje met een paar druppels water. Laat dat een uurtje staan tot het een slijmerig papje is geworden en leg dit als compress op de wonde meerdere keren per dag verversen . Ik ben een wegenarbeider en wij hebben altijd wel iets, zoals in een roeste nagel getrapt dan gebruik ik dat altijd en heb een snelle genezing. Ik denk dat dat een gebruik was van de late jaren 1800 als ik aan mijn oma haar leeftijd denk , en waarschijnlijk heeft zij het ook van haar moeder.

 3. Willie Kloens-de Geus
  // Beantwoorden

  Fantastisch Roland Maes! Ik had een vader die ook vele natuurmiddeltjes kende en ook gebruikte als het zo te pas kwam. Mijn wist overigens ook veel op het gebied van gezond eten. Ik ben nu 75 jaar oud en mijn moeder had boekjes van Tine Kaayk over reformvoedsel etc. Wij waren best een lange tijd arm, maar zij wist altijd gezonde maaltijden op tafel te krijgen en ja, ook eten uit de wilde natuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.