5 reacties

 1. Inge Vos
  // Beantwoorden

  Kan zijn dat die plant eetbaar is, en ik gebruik hem ook in de keuken. Toch begin ik zevenblzd grondig te haten, overwoekert alles, en verstikt de leuke planten die ik wil houden en waarvan er ook veel eetbaar zijn. En ben nu op een leeftijd dat ik niet meer elk seizoen op mijn knieen wil rondkruipen om de wirteltjes uit te graven…. en spuiten wil ik ook niet , dus helpp!

  1. paul hoftijzer
   // Beantwoorden

   Beste Inge,

   er zijn mensen die zeggen dat het enige wat je kan doen om zevenblad kwijt te raken, verhuizen is. Je kunt de plant wel in toom houden door hem op te eten en daarnaast steeds stukken weg te halen en daar andere onder-begroeiingsplanten neer te zetten. Echter echt kwijtraken lukt eigenlijk niet.
   veel succes , paul


 2. // Beantwoorden

  Zevenblad pesto. 1grote kom jong blad. Knoflookgroen knoflook Ui. Bieslook of daslook peper zot en olijfolie. Allés fijn mixen. . 3 dagen houdtbaar

  1. paul hoftijzer
   // Beantwoorden

   Ja Vira Krala
   met zevenblad kan je van alles maken.
   Toch vindt niet iedereen het lekker.

   groet, paul

 3. Jakob
  // Beantwoorden

  Uit roeien zoals kweek. Dat is de enigste oplossing dus de grond zeven. Je kunt ook met een Spitvok de tuin onderhanden nemen alles wat geen zand is eruit. Of voor een jaar de wormen hun werk laten doen door zwarte plastic over je tuin te doen,planten sterven af Pieren/ Wormen en de Microorganismen maken de tuin schoon, kun je nadien direct poten en zaden zaaien. NIET in de tuin lopen maak stap tegels of paden. Jij bent gast in je tuin deze moestuin is de Gastheer/Vrouw geef respect.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.